Welkom op
Home » Wie is Janny van der Sande

Wie is Janny van der Sande

Janny van der Sande-de Vries heeft in 1991 de opleiding kinderkoordirectie afgerond en in 1994 de driejarige opleiding muziekonderwijs volgens de Wardmethode. Aanvullend heeft zij vier jaar koordirectielessen gevolgd tijdens de Kurt Thomascursussen. Daarnaast volgt zij regelmatig workshops in zang, directie en ademtechniek. 
Janny deed ervaring op als pianiste bij een viertal koren in het westen van het land. Daarna was zij gedurende een aantal jaren dirigent bij zes koren van verschillende samenstelling en grootte. Na haar verhuizing in 2006 naar het oosten van het land werkte zij twee jaar als docent AMV (algemene muzikale vorming) bij de Stichting Muziekonderwijs Raalte en gedurende vijf jaar was zij dirigent van het mannenkoor Salland Vocaal in Raalte. 
Van februari 2009 tot juli 2014 heeft zij het vocaal ensemble Ars Cantandi in Raalte geleid en sinds 1 september 2009 is zij dirigent / cantor van de Cantorij van de protestantse gemeente in Raalte. Tevens geeft Janny in haar eigen studio in Marienheem individuele zang- en pianolessen.